Заболялата е 62-годишна жена, която е медицинско лице

Потвърден е седмият случай на коронавирус в България. Това съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

ИЗВЪНРЕДНО: Първа жертва на коронавируса у нас (ВИДЕО)

Заболялата е 62-годишна жена, която е медицинско лице. Работи в столична болница. За последно е имала контакт с пациенти на 22 февруари. След това е пътувала в чужбина. Присъствала е на два конгреса - в Англия и в Испания. Завърнала се е в родината преди няколко дни. Във ВМА е постъпила с грипоподобни симптоми. "Състоянието й изобщо не е тежко", увери ген.-майор Мутафчийски.

Още при постъпването й в болницата са установени две от контактните с нея лица. Те ще бъдат тествани и поставени под карантина. 

Във ВМА към момента има заложени още три проби, две от които са съмнителни и окончателните резултати от тяхното изследване ще бъда готови в четвъртък.

"В Националната референтна лаборатория има общо 54 проби. 18 са от Варна и те ще бъдат готови към 20 ч. днес. От Стара Загора са 24 проби, които са отрицателни", каза още шефът на ВМА.

Пристигнали са и 60 проби на контактни лица на заразените пациенти от Габрово и Плевен, които в четвъртък ще бъдат заложени за изследване.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК