Той призова българите в чужбина да останат в страната, в която са в момента

Към момента няма планове за изпращане на самолет, който да прибира наши съграждани от чужбина. Това каза в предаването "Здравей, България" заместник-министърът на въшните работи Петко Дойков.Той допълни, че такава възможност ще се преценява взависимост от ситуацията в съответната страна.

Първа положителна проба за COVID-19 във Варна

„Ситуацията в Европа продължава да бъде изключително динамична и сложна. Редица държави обявяват извънредно положение или въвеждат по-строги правила за придвижване. От тази сутрин Германия затваря своите граници с Франция, Швейцария и Австрия. Имаме няколко успешни случая на наши съграждани, които са се върнали у нас. Те ми дават надеждата, че системата работи добре. Оказва се необходимост от съдействие. Имаме 25 български тира, които са деблокирани от словенско-италианската граница. Те пътуват към България“, уточни Дойков. 

368 души са загинали от коронавирус в Италия за 24 часа

По думите му положението продължава да бъде трудно прогнозимо, а ситуацията се променя много бързо. Той припомни, че от снощи Сърбия също обяви извънредно положение, като няма да допуска чужди граждани на своя територия.

Заместник-министър Дойков призова българите да не пътуват в чужбина, освен ако не е е належащо. „В подобна ситуация мисля, че българите да си останат в страните, в които са“, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО