По думите му краят на кризата се очаква през юли или август

Американският президент Доналд Тръмп призова американците да спрат социалните си дейности за 15 дни и да не се събират на групи, по-големи от 10 човека. В опит да спре разпространението на коронавируса президентът, заяви, че хората трябва да избягват пътувания и да не посещават барове, ресторанти, дискотеки и фитнес зали.

Излязоха резултатите от теста на Тръмп за COVID-19

Държавният глава предупреди, че е възможно да има рецесия, но в момента той бил фокусиран върху кризата в общественото здраве,а не тази с икономиката. По думите му краят на кризата се очаква през юли или август.

Президентът отговори и на критиката, че е омаловажил заразата и не е направил нищо.

Тръмп обяви извънредно положение в САЩ заради коронавируса (ВИДЕО)

„Ще се оценя с 10. Мисля, че вършим страхотна работа и ще започна с факта, че се запазихме от много силно заразена държава. Нека професионалистите да кажат, но ние сме на много ранен етап в сравнение с Китай. Тук, в нашата страна, щяхме да имаме много различна ситуация, ако не бяхме взели мерки. Мога да оценя работата ни като много добра“, каза Тръмп.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП