"Няма да остане незабелязан случай", категоричен бе той

Държавата ще направи всичко необходимо за да могат нашите сънародници да се приберат в страната.Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков. „Няма да остане случай, който да не бъде разгледан, но всеки носи отговорност за това къде и кога е решил да пътува и всеки носи отговорност за сметката, която ще трябва да се плати. Държавата ще окаже логистична подкрепа“, уточни той.

"Формално утре ще има извънреден съвет на министрите на транспорта ще бъде видеоконференция. С една единствена цел как да се предвиди свободното движение на стоки в рамките на Съюза. Темата ще бъде  как да се гарантира свободното движение на стоки, дори с цената на това да се прекъсне свободното движение на пасажерски поток с автобуси и автомобили", каза Росен Желязков. 

Захариева: Не пътувайте! (ВИДЕО)

 

Транспортният министър обясни, че има блокирани български туристи в Мароко, Виетнам и други държави. 

Росен Желязков: Първият конвой от български камиони тръгна от Нова Гориция (ВИДЕО)

По думите му няма опасност за доставките. ЕК е поела ангажимент за осигуряването на транспортен коридор. Входните точки на европейските държави работят нормално. "Не е време нито за пътешествия, нито за туризъм, нито за приключения. Време е за отговорност", категоричен бе Желязков. 

Министърът на транспорта обясни  и какви мерки са предприети за възпрепятсване на разпостранението на коронавируса. "Тогава когато идват товари от рискови държави, шофьорите трябва да се самоизолират, докато се отпътува. Когато няма отпътуване, задължително 14 дни карантина, когато са чужди шофьорите трябва да напуснат до 24 часа. Всички живеем във всеки един ден в по-голяма тревожност. Само и единственот вярата, че тези мерки работят може да премахне стреса", обясни Желязков. 

 

 

Той уточни, че за момента България е затворила въздушното си пространство за Италия и Испания. "Aвиокомпаниите, които не са наложили самоограничения, летят до София. Българските студенти във Великобритания могат да се приберат. Ще създадем необходимата ситуация от работещи летища, но да имаме възможността, когато имаме яснота за хора, които могат да дойдат и да бъдат събрани на едно място, да бъдат прибрани. Това обаче ще бъде преценявано за чия сметка е за сметка на туроператорите, хората или държавата ", категоричен бе Желязков. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО