Един от тях е Симеон Личев

Заради разкриването на нови структури за борба с разпространението на COVID-19, има неотложна нужда от медицински персонал в цялата страна. В момента болниците набират доброволци – лекари, стажант- лекари, медицински сестри, фармацевти и студенти.

Симеон Личев е студент от 6 курс в Медицински университет-Пловдив. Той е един от младите лекари, които работят доброволно в Инфекциозната клиника в града.„Не бих се определил като доброволец, а по-скоро като бъдещ лекар, изпълняващ дълга си към хората. Дейностите, които извършваме аз и моите колеги от курса са свързани изцяло с подпомагане работата на лекарите-специалисти по инфекциозни болести. На този етап не се налага нищо по-специфично”, сподели той.

САЩ изпревариха Италия и Китай по брой заразени с коронавирус

Всеки ден младият лекар прекарва по няколко часа в Инфекциозната клиника, а работата е динамична. „Опитът, който получавам в клиниката по инфекциозни болести, не е свързан само с суспектни пациенти и заразени от, но и пациенти с други инфекциозни заболявания”, допълни Симеон Личев.

Симеон Личев призова още негови колеги да започнат да помагат на лекарите, които са на първата линия в борбата със заразата. „Към този момент обстановката в болницата е спокойна, по-скоро напрежението е от големия брой на пациентите, които прииждат всеки ден за профилактични прегледи”, коментира медикът.

Братя Домусчиеви с огромно дарение за болницата в Разград (ВИДЕО)

От сега завършващите лекари и медицински сестри се очаква да бъдат основни помощници на лекарите, които работят в извънредните условия на така създалата се ситуация.

Репортер: Илиян Велков

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП