Как ще продължи животът там след блокадата?

Край на карантината в Банско. Това беше първият град, изолиран за 14 дни заради коронавируса. Там бяха регистрирани няколко случая на заразени. 

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 година

В 19 часа тази вечер се отменя се забраната за влизане и излизане от града. Там обаче ще продължат да се прилагат всички противоепидемични мерки, които важат за цялата страна, уточняват от здравното министерство.

„От днес пропускателният режим в Банско ще бъде като при всички други градове. КПП-тата си остават и ще извършват контрол над всички влизащи и излизащи от града. Нужни са деклараци от работодателите и основателни причини за пътуване. Много хора чакат да се върнат по родните си места. По време на карантината ние ги подпомагахме, с каквото можем“, коментира за „Здравей, България“ кметът на Банско Иван Кадев.

„Пробите в Банско се правят от РЗИ и се изпращат по надлежния ред към София“, добави Кадев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП