Претъпканите автобуси по време на пандемията са често срещана гледка в града под тепетата

За абсурд в градския транспорт на Пловдив сигнализираха зрители на NOVA. Според тях всяка сутрин автобусите по градските линии са претъпкани и не се спазва никаква дистанция между пътниците.

Хората твърдят, че са изложени на риск да се запазят един друг, защото в 20-местни автобуси на моменти има по 30-40 пътници. 

ЗАПОВЕД: Всички навън - само с маски

„Пътуването е страшно. Всеки се опитва да се предпази от другите, но няма къде и как да го направи. Няма начин дистанцията да бъде спазена, защото хората са твърде много. Ситуацията следобед е по-добра, защото няма такава навалица“, разказва Христина Чавдакова.

Повече автобуси нямало, защото липсвали официални оплаквания.

„Отваря се само първата врата и всички пътници минават през шофьора, а той няма дори ръкавици. Вчера пуснах сигнал до много инстанции, но отговор няма. Ситуацията е такава от началото на бедственото положение. Маршрутките не работят и това остава единственият начин хората да стигнат до работа“, добавя Христина.

Целия разговор гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП