Колите са общо 5, като две от тях са за нуждите на ВМА

Навръх Световния ден на здравето "Мото-Пфое" дари автомобили на най-натоварените болници в страната. Прие ги лично генерал Мутафчийски. Той още веднъж благодари на всички, които помагат в борбата с COVID-19.

Още дарители протягат ръка на медици и нуждаещи се

Дарените автомобили са общо 5, а два от тях са в двора на ВМА. Останалите ще бъдат разпределени между Александровска болница и Университетските болници в Пловдив, Варна и Бургас. Дарението е безвъзмездно и е за срок от един месец. През това време всички лечебни заведения ще могат да използват автомобилите, както намерят за добре.

Ген. Мутафчийски заяви, че товарният автомобил ще бъде използван за доставки на йод ъм болницата, а лекият ще носи проби от различните референтни лаборатории към ВМА. 

Расте броят на дарителите в борбата с COVID-19

"Днес, знаете, е Международен ден на здравето и професионален празник на всички лекари. С този жест искаме да ги поздравим, да им изкажем благодарност и признателност към усилията и техния професионализъм и да им пожелаем здраве", заяви Христина Баева, бранд-мениджър Volvo в "Мото-Пфое".

Защо 80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих? (ВИДЕО)

"Има безпрецедентна мобилизация в обществото и хората даряват какво ли не на болницата - парични средства, материални средства. Нито един жест не може да се оценява по неговата големина. Аз искрено се трогнах от случая в Исперих - една баба дарява своята пенсия. Това е не по-малък жест. Това показва една друга зрялост на обществото, с която можем наистина да се гордеем в момента", заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Ива Стоянова: Служителите на NOVA започват кампания за дарения в помощ на нуждаещите се

Тече и кампанията на Нова Броудкастинг Груп, в която служителите на NOVA ще опитаме да помогнем на всеки, изпаднал в нужда. Всеки нуждаещ се може да ни изпрати мейл на zaedno@ntv.bg