От 13 март търговските центрове не работят

Търговците в моловете изпитват големи финансови затрудения заради нулевите си приходи. От 13 март големите търговски центрове не работят, а с това и обектите им.

Производители и търговци обсъждат идеята за повече български продукти в магазините

Мариан Колев, управител на верига магазини за детски играчки, обясни, че различните наемодатели са взели различни решения за наемите на обекти във времето, в което те няма да работят. „Много от тях обявиха, че няма да дължим наем в периода, в който магазините са затворени. Ще дължим обаче сервизна такса. В различните молове тя варира от 15 до 30% от наемната цена, което означава, че при един неработещ магазин също е един немалък разход“, обясни в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ той.

Австрия отваря магазини след само 8 дни

Колев обясни, че представителите на търговски вериги преговарят със собствениците на молове за намаляване на сервизна такса. По думите му веригата има над 350 служители. Голяма част от тях са се възползвали от правото си на платен отпуск, а други са минали на 4-часов работен ден.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП