56% от анкетираните смятат, че икономическите мерки са недостатъчни

43% от българите смятат, че доходите им ще намалеят чувствително заради ситуацията около коронавируса. 1/3 от анкетираните се опасяват, че могат да изгубят работното си място. 80% от българите смятат, че след тази пандемия светът няма да е същият. Това сочи проучване на „Тренд“, проведено между 1 и 5 април 2020 г. чрез телефонни и онлайн интервюта сред 1005 души на възраст над 18 години.

Отпускат еднократна помощ на родителите в принудителен неплатен отпуск

„Българинът започва сериозно да се тревожи от икономическа гледна точка. Не знаем кога епидемията ще приключи. 56 % от българите смятат, че мерките не са достатъчни. Очакваме ескалация на напрежението", заяви Евелина Славкова от „Тренд“ в ефира на „Събуди се". 

72 000 са останали без работа заради ситуацията около COVID-19

 Проучването на изследователски център „Тренд“ е по поръчка на вестник „24 часа“ относно нагласите на българите за икономическите последици от коронавируса. Изследването е представително за пълнолетното население на страната и е проведено сред 1005 пълнолетни български граждани чрез интервю. Теренът на проучването е осъществен между 1 и 5 април 2020 г.

Повече гледайте във видеото