Инициативата е на кампанията кампанията #ЗАДОБРОТО

Маските в храмовете са задължителни, а в общата кауза за безопасност се включват и 3D принтери - за нови предпазни шлемове. Машините са собственост на хора и фирми от цялата страна, обединени в кампанията на #ЗАДОБРОТО. Към момента около 100 са местата, откъдето идват шлемовете, а произведените вече бройки са хиляди.

Новородени с шлемове срещу коронавируса (СНИМКИ)

Освен със събирането на средства за лечебни заведения, кампанията #ЗАДОБРОТО срещу COVID-19 намира и друг начин да подкрепи работещите на първа линия срещу коронавируса. Като привлича собственици на 3D принтери, които да се включват в битката с овладяване на пандемията. Машините се оказват добро решение на проблема със защитните облекла. Ползва се безплатен модел на маска, които машината буквално излива.

КОГАТО ДОБРОТО Е ЗАРАЗНО: Доброволци направиха шлемове за лекарите на първа линия

Въпреки, че капацитетът на принтерите в дизайнерско студио в Шумен не е голям, екипът му се става част от инициативата. Първоначално предпазните средства са дарени само в Болницата в Шумен, откъдето единствено имало заявка.

Как водолазни маски влязоха в битката с коронавируса?

В страната зад инициативата застават цяла армия от 3D принтери, обединени в социалните мрежи. За да не настъпи хаос, цялото производтсво е систематизирано.Към инициативата се включват и дарители, които помагат с материали, за да стигнат предпазните средства до първата линия срещу COVID-19. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.