Това заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на ВОЛЯ

Много е трудно да се вземе и изкаже правилното решение кога и как трябва да се разпуснат мерките. Това заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.„Възможно е да се тръгне по пътя на масовото заразяване, но кой е готов да го направи? Според мен мерките, предприети за запазването на живота и здравето на хората, са добри. Едновременно с тях обаче трябват и сериозни мерки за това парите на българските данъкоплатци да бъдат изразходвани целесъобразно”, посочи Марешки.

Марешки: Безсрочността на извънредното положение би дала гъвкавост

Лидерът на ВОЛЯ съобщи, че е предложил да се изтегли още по-голям дълг, но да не се остави нито един български гражданин и бизнесмен да "загине". Според него след здравната криза ще дойде и икономическата. „Не е задължително дългът да бъде изтеглен и изразходван докрай. Ние казахме, че трябва да е поне двоен и според мен можеше да се отиде на таван до около 30 млрд.”, заяви той.

Според него хората очакват сериозни действия. Заради това смятал, че трябва да бъде свикан и икономически щаб.

„Мярката 60/40 за някои бизнеси работи много добре, за други - средно, а за трети е абсолютно неработеща. За онези, при които тя не работи, трябва да има други мерки. Има затворени бизнеси, на които 60/40 не помага. Според мен е необходимо да има безвъзмездни помощи”, допълни депутатът от ВОЛЯ.

„КАРАЙ НАПРАВО”: Марешки за коронавируса и цените на горивата

Марешки посочи още, че се опитва да внесе медикаменти, за които се твърди, че помагат в борбата с коронавируса. Ако успеел, щял да дари препаратите на държавата. „Индустрията се сплотява и работи на всяко едно ниво. Ние, като търговци, когато всички са готови, ще предоставим този продукт на пазара”, добави той.

Депутатът коментира и дали е възможно да се стигне до дефицит на лекарства в България. „Ние сме абсолютно против твърденията за това. Към днешна дата не наблюдаваме подобно нещо. Мисля, че това няма как да се случи. Нека гражданите да са спокойни в това отношение”, заяви той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!