Семейството празнува Великден и по двата календара

Разговор за притесненията от извънредното положение, трусовете в икономиката и съхраняването на семейството. Той е католик, а тя - православна, но отбелязват празника и по двата календара. Таня Иванова гостува в дома на Ваня и Евгения Джаферович.

Какво е да си съпруга на Ваня Джаферович?

"Тази ситуация е нещо нестандартно, по-неочаквано. Не знаеш какво се случва, имаш невидим враг срещу себе си. Просто чакаш да намалее бройката на заразените и правиш това, което са казали от Оперативния щаб и правителството. Трябва да бъдем отговорни към хората и правителството", смята футболистът.

"Тук ти казват да си седиш вкъщи. И ти да казваш "не мога" е абсолютно абсурдно", подкрепя го съпругата му. Семейството сравнява ситуацията с войната в Югославия и според тях настоящото положение далеч не е толкова страшно. Заради социалната изолация, на Ваня Джаферович му се налага да затвори двата си фитнеса. Той е възмутен, че въпреки всички предупреждения на правителството, хората не спазват мерките.

Ваня Джаферович: С Жени мога да мълча и пак да ми е приятно, това е любовта

"Трябва да мислим за това, като за едно общо цяло. Трябва да сме единни, а не да се разхождаме по улиците", смята Ваня.

Двойката не подкрепя и теориите на конспирациите си. За тях те са нелогични, тъй като целия свят си стои вкъщи. Те разбират тежката ситуация, но се надяват тя да приключи скоро. Смятат, че най-важно е да пазим близките си. За това и спазват всички мерки.

"Трябва да се стегнем - правим го заради тях, заради нас. Не е лесно, но трябва да се справим", казва Евгения.

Ваня Джаферович: „Ягодова луна“ е най-хубавият сериал

Те прекарват времето вкъщи заедно с децата. Когато на всички социалната изолация дойде твърде много, отиват на някоя далечна поляна, за да подишат чист въздух. Позволили са си това "бягство" два пъти. От дистанционното обучение Ваня Джаферович вижда положителното - заедно с дъщеря си хърватинът учи българската азбука.

Тъй като Ваня е католик, а Евгения - православна християнка, в семейството празнуват и католическия, и православния Великден. Традиционно заедно боядисват яйца, но с нетрадиционни техники.

Целия разговор с Ваня и Евгения Джеферович гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!