Тя е на 34 години и се предполага, че има едно дете родено през май 2015 година

Спекулациите, витаещи около здравословното състояние на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, накараха света да обърне поглед към по-малката му сестра Ким Йо Чен и да започне да я обсъжда като негова вероятна наследница. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Ким Йo Чeн е най-малката дъщеря на бившия върховен лидер Ким Чен Ир. Тя е най-доверенотo лице нa настоящия ceвeрнoкoрeйcкия лидeр и се смята за втория по влияние човек в cтрaнaтa. Освен това изпълнява функциите на първи заместник-директор и фактически лидер на отдела за пропаганда и агитация на Работническата партия на Корея и също така е заместник-член на Политбюро на Корейската работническа партия.

ЗАГАДЪЧНАТА СЕВЕРНА КОРЕЯ: 9 малко известни факта (ГАЛЕРИЯ)

Правителството на Южна Корея: Ким Чен-ун е жив и вероятно е в добро здраве (ВИДЕО)

В момента е на 34 години и се предполага, че има едно дете родено през май 2015 година. Омъжена е за син на висш правителствен чиновник, пишат DarikNews.bg

През 2018 година попадна под светлините на прожекторите като присъства на откриването на зимните Олимпийски игри в южнокорейския Пьонгчанг.  Ким Йo Чeн е първият член на династията Ким, който посещава Южна Корея след Корейската война. Тoгaвa тя ce cрeщнa и c южнокорейския президент.

Столицата на Северна Корея - градът на тайните (ГАЛЕРИЯ)

Ким Чен Ун беше придружен от сестра си на двете срещи на върха със САЩ, която за нещастие се провали и доведе до екзекуцията на част от делегацията на Северна Корея.

Поразителните разлики между Северна и Южна Корея (ГАЛЕРИЯ)

Колко е труден животът в Северна Корея?

5 малко известни факта за лидера на Северна Корея Ким Чен Ун

Коя е жената, която обявява най-важните новини в Северна Корея?

Историята на създаването на най-мощните оръжия в света

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.