Все още няма нови снимки на Ким Чен-ун и никой не го е виждал на публично място

Ким Чен-ун е жив и вероятно в добро здраве. Това обяви правителството на Южна Корея, което внимателно следи ситуацията в северната си съседка. Днес медиите в Пхенян писаха за активност на лидера на изолираната страна, но все още няма нито нови снимки на Ким Чен-ун, нито някой го е виждал на публично място от над две седмици.

Южнокорейците са едни от малкото, които могат да се похвалят с разузнавателна информация от силно изолираната Северна Корея. Те и днес отхвърлиха спекуалциите, че Ким Чен-ун е тежко болен или дори мъртъв.

Какво се случва с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун?

"Нашето правителство има достатъчно способности за събиране на информация, за да може уверено да каже, че не се забелязва нищо необичайно в Северна Корея“, заяви Ким Йон-Чул - министър на Южна Корея за обединенито със Севера

Южнокорейците казват, че Ким Чен-ун наистина не работи в нормалния си график, което подсказва, че около него има някаква промяна. От 13-ти април той се намирал в курортен район на източния бряг на Северна Корея. Но остават скептични за информациите, че  лидерът е в критично състояние в медицински център.

"Никога не съм чувал Ким Чен-уин да е посещавал медицинския център „Хянсан“. Това е обикновена клиника. Не е място, където той би се подложил на медицинска процедура“, посочна още Йон-Чул.

Медиите в Северна Корея дадоха информация за Ким Чен-ун

Източник от южнокорейското правителство казва, че може Ким да е в самоналожена изолация, за да се предпази от коронавируса. Официално, в Северна Корея няма коронавирус. Експертите смятат, че това е лъжа.

Наблюдатели припомнят, че това не е първото изчезване на Ким Чен-ун. През 2014 г. той не се появи на обществено място повече от месец, а след това видимо накуцваше.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.