Това заяви председателят на партията в ефира на „Здравей, България”

Законопроект на НФСБ предвижда компенсации за концесионерите на плажовете, когато бъдат премахнати цените на чадърите и шезлонгите. Това заяви председателят на партията Валери Симеонов в ефира на „Здравей, България”.

„Това е мярката, която Националният фронт за спасение на България внесе със специален законопроект. В него е заложено задължителното освобождаване на плажните съоръжения от каквито и да е такси срещу компенсация на концесионната такса или на наема”, уточни той.

Шезлонгите и чадърите по морето стават безплатни

„Когато нашето предложение бъде прието от Народното събрание, всички различни мнения няма да имат смисъл. Когато е закон, трябва да се изпълнява. Когато има компенсации, не виждам защо някой трябва да има нещо против. Концесионната такса ще бъде по-ниска. Нашето предложение е тя да се намали с 50%”, посочи още Симеонов.

Председателят на НФСБ обясни и мярката на правителството за спасяване на туризма чрез купони за българските граждани. „Обединили сме се около това да се разработи внимателно системата за купони или талони, която да даде възможност гражданите да получат веднага достъп до хотелите и ресторантите, а от друга страна да се налеят финансови средства в доста тежко пострадалия туристически сектор”, разясни той и допълни, че са отправили и друго предложение - учениците, които ходят на зелени училища, също да получат по 100 лв. 

ЛЯТО 2020: Как се подготвя туристическият бранш за новия сезон?

Симеонов коментира и сблъсъка между президента и премиера на Гергьовден. В празничното си изявление държавният глава посочи, че силна държава не се гради със страх. „За мен беше доста грозно точно на 6 май да се търси нещо скандално и да се говори за някакви недъзи. Това става практика на президента, но тя не работи в негова полза. С постоянни атаки към изпълнителната власт самият той се обезличава”, посочи лидерът на НФСБ.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.