Те направиха това в писмо

11 бивши членове на Висшия съдебен съвет, които са гласували за избора на Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд, поискаха оставката му. В писмо до сегашните членове на Съвета те обясняват, че са допуснали „тежка грешка”. Споменават и последния скандал с клипа, сниман в Съдебната палата.

Писмото на бившите кадровици бе една от точките в дневния ред на Пленума на Висшия съдебен съвет. Магистратите, които избраха преди 5 години Лозан Панов начело на Върховния касационен съд, вече съжаляват.

Лозан Панов хвърли вината за скандалния клип върху продуцентите

„Чашата преля точно този клип, който е сниман в Съдебната палата.  Няма какво да го коментирам. Ние като хора, които сме гласували неговата кандидатура, имаме право да му напомним, че в тази ситуация той е добре да си подаде оставката. Ние му предлагаме едно чисто човешко и морално отношение”, заяви Галя Георгиева, съдия в АПСНС.

Според съдия Георгиева Лозан Панов няма морално право повече да заема поста.

„Аз не бих казала, че се е самозабравил. Той изгуби ориентация. Аз оставам с впечатлението, че не си дава сметка какво е извършил и какво е причинил на колегите си, на всички магистрати и на съдебната система”, заяви още съдия Георгиева.

Отстраниха Лозан Панов като стопанин на Съдебната палата

Темата влезе в дневния ред на ВСС, но само за сведение.

„Господин Панов може би е време да преосмисли своята позиция. Не е нормално мине се не мине да влиза в едни такива странни положения”, заяви Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

Недоволни били и колегите му.

„Част от председателите на Апелативните съдилища казваха: „Ние не сме му виждали очите на Панов, той не комуникира с нас”. Още тогава и тези процеси се задълбочиха”, обясни още Магдалинчев.

Лозан Панов чу мнението на своите колеги по време на онлайн заседанието, но не взе отношение. Потърсен от медията ни за коментар, той не върна обаждане.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.