Темата коментира бившият зам.-министър на външите работи Милен Керемедчиев

„Светът се връща към своя нормален ритъм на живот. Новините за пандемията все по-рядко са централни новини. Връщаме се отново към злободневните теми. Напрежението в Хонконг също се връща към своя дневен ред“. Това заяви бившият зам.-министър на външите работи Милен Керемедчиев.

99,1% от големите индустриални фирми в Китай са възобновили дейността си

„То няма да спре скоро, защото изцяло отговаря на тенденциите, които виждаме в САЩ относно президентската кампания. Въпреки че там коронавирусът застрашава много човешки животи, в САЩ са в апогея на предизборната кампания, защото начинът по който се води реториката между двамата кандидати Тръмп и Байдън, влиза в сферата на реалната президентска битка“, каза още той.

„Китай ще бъда основна тема на предстоящата президентска кампания и за двамата кандидати. Който има по-яростна атака към Китай, ще спечели повече точки и ще има повече избиратели“, категоричен бе Керемедчиев.

Безработицата в САЩ може да достигне 20%

„Според мен вече има Студена война. Един от положителните ефекти от пандемията беше, че Китай загуби своята възможност за икономическа и политическа доминация в света. Видя се, че за последните две десетилетия страната използва задни вратички, за да упражни контрол върху големи организации като СЗО например“, посочи Милен Керемедчиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.