Полицията подозира умишлен палеж

В Бургас запалиха вратата на кантората на частен съдебен изпълнител. Разследва се опит за сплашване.

Три деца, оставени сами в жилище, оцеляха по чудо при пожар

В момента на палежа в офиса са били две от служителките на съдебния изпълнител. Те не усетили пожара, но дим от запалената врата влязал в апартамента над кантората. Оттам спешно извикали пожарната. Пожарът е бързо потушен, а всички съседи са евакуирани. Частният съдебен изпълнител отказа да говори с медиите.

Три къщи горяха в Бобошево

"Към момента е извършен първоначален оглед на местопроизшествието като е намерен текстилен парцал, който е бил напоен със запалителна течност. Оттук всъщност може да се направи заключение, че се касае за умишленост при евентуалните действия", обясни горовителят на ОДМВР Цветелина Рандева.

Това е втори опит за покушение срещу Трифон Димитров. През 2014 година офисът му отново беше запален с коктейл „Молотов”, хвърлен на входната врата.

Съседите на юриста ще настояват с подписка той да се премести от сградата им, защото се страхуват за живота си. Разпитите на свидетели и иземването на видеозаписи от улични камери продължават.

Репортер: Елена Танева

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.