Това обяви премиерът Борисов в личния си профил във Facebook

Нуждаещи се семейства на деца в 8 клас ще получат 250 лв. еднократна помощ.

"По предложение на социалния министър Деница Сачева разпоредих парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в Народното събрание за отпускане на еднократна помощ от 250 лева на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим", написа в личния си профил във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Повече семейства ще получат еднократна помощ от 375 лева

Министър-председателят съобщи, че помощта ще е обвързана с посещенията в училище. "Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им", написа още премиерът.

На 1 юни, Борисов каза още: "Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система. Продължаваме да работим и днес".

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си