Рожденият й ден ще бъде отпразнуван тържествено с торта

Индийската слоница Артайда – символ на Софийския зоопарк, става на 57 години. Рожденият й беше отпразнуван тържествено с торта, така че животното да го запомни. Сладкото изкушение съдържа продукти, които са част от всекидневното меню на Артайда в зоопарка.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Историята на животните в софийския зоопарк (ВИДЕО)

Глазурата на тортата е била направена от свежи плодове и зеленчуци. Съставките на блатовете пък са хляб от зърнени култури, заквасен с квас, фруктозен сироп, много плодове, зеленчуци и свежи съставки. Завършекът пък е с пълнозърнести макарони и брашно от рожков, обясни Анита Цветанова.

„Тя винаги започва от най-сладкото, след това отива към другото, което са зеленчуците,  домати, краставици, броколи. Аз съм сигурен,  че тя разбира, че има празник, усеща и малко по-малко ще си се наслади на своя празничен кейк”, каза директорът на зоопарка Добромир Бориславов.

Артайда е вид индийски слон и е в Софийския зоопарк от 2004г., когато идва от Германия .

Слоницата в софийския зоопарк разбира немски, обича да й правят педикюр

Експертът „Връзки с обществеността” в Софийския зоопарк Ирина Сахатчиева разказа, че едни от първите обитатели в него са слоновете. Той е създаден през 1888 година. „Те са внесени от немския частен зоопарк „Хагенбег”. Артайда е нашето лого. Тя е нашият късмет и ще продължим да правим всичко възможно, за да имаме слонове”, категорична беше тя.  

Зоопаркът е официално отворен, като може да се похвали с белите си тигри и новородените животни. „От скоро имаме две новородени рисчета, което за нас е голяма гордост, защото знаете че рисовете не се срещат във фауната на България, изключителен застрашен вид”, казват от управата.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.