В социалните мрежи гледачите разказват за грижите, които изисква всеки обитател

Всяко животно, отглеждано в зоологическата градина в София, има своя интересна история. През последните седмици служителите на зоопарка периодично разказват в социалните мрежи за грижите, които изисква всеки обитател, за необходимата храната и още много интересни факти около живота на животните. Така, по време на извънредното положение, любителите могат да заместят физическата среща с дивата природа с виртуална разходка. 

В един от последните видеоразкази студентът по ветеринарна медицина Марио Александров ни запознава с едно от най-старите животни в зоопарка – 47-годишния белоглав лешояд Лешка. Величествената птица е сляпа с едното около, което наложило да бъде изолирана в отделна волиера, където храненето й е по-лесно.

Уредникът на колекцията „Тревопасни животни“ Радослав Янков пък показва 21-годишна двугърба камила, която живее в зоопарка от 2003 г. В момента Пешо се наслаждава на пролетта и дъвче от любимата си храна - върбови клонки.

ВИРТУАЛНА СЕРЕНАДА: Музикалните звезди в онлайн изпълнения (ВИДЕО)

На пролетното време се радва и младият язовец Ружа, отгледан от 4-дневна възраст от Мария Тереза Кортес. Гледачката разказва как животното е било спасено след катастрофа, при която загива майка му. Тъй като язовците са социални животни, малкото бързо свиква с живота в зоологическата градина.

Още по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.