Коментар по темата направи кметът на Враца Калин Каменов

„Преодоляхме най-тежките седмици от епидемията с дисциплина, адекватни и навременни мерки и съгласувани действия от страна на всички институции във Враца. Ситуацията към този момент е спокойна, защото на този етап няма болни”. Това заяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” кметът на Враца Калин Каменов.

Той обясни, че всички здравни служби и МВР са се справили отлично с овладяването на кризата в региона.

„Сега, когато вече се говори за облекчаване на мерките, много от нашите съграждани продължават да спазват противоепидемичните предписания – да носят маски, да ползват дезинфектанти и да спазват социална дистанция”, казва Каменов.

Кметът обясни, че само за месец април приходите на Враца са с 1 млн. лева по-малко. „Това е нещо, което се запазва като тенденция и за месец май. Надявам се, че с разхлабването на мерките хората отново ще започнат да си плащат данъците и таксите, за да можем ние да изпълняваме всички планирани проекти”, казва градоначалникът.

„Благодарение на усилията на правителството, Министерството на икономиката и моя екип успяхме да подготвим откриването на нови заводи и производства”, завърши Каменов.

Още по темата гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.