Причината - селото се превърна в ново огнище на заразата

11 нови случая на коронавирус в Шуменско. 6 от тях са в поставеното под 14-дневна карантина село Изгрев, а останалите от съседни две населени места. Общо заразените с COVID-19 в Шуменско от началото на епидемията до днес са 41.

От поставянето на полицейските постове движението на хора в село Изгрев е сведено до минимум. „Напрежение няма, животът продължава, хората са спокойни. Моите впечатления – и аз обикалям, следим за спазването на ограниченията на кризисния щаб. Такива събирания – не, не”, каза кметът на селото Ерджан Тефик.

Нови 93 случая на коронавируса у нас

Кметството се е заело с осигуряването на храна и лекарства за възстрани хора с хронични заболявания. „Всички лекарства, Кметът събира книжките на хората, които има, обажда се, идваме – ние вземаме книжките, пишем си рецептите, отиваме в аптеката, изпълняваме – връщаме ги на кмета и той ги раздава”, обясни лекарят на селото д-р Абдел Бари Жебрил.

 

Д-р Жебрил, които има най-много пациенти в село Изгрев, смята, че част от тях се отнасят безотговорно към ситуацията.  „Не спазват абсолютно бих казал никакви мерки, за това, което непрекъснато си говорим. Не приемат нещата сериозно. Приемат коронавируса за нещо преувеличено. Без такива мерки няма да стане”, допълни медикът.

 

 

Пропускателният режим в село Изгрев ще е в сила до 25 юни. Вчера здравните власти са взели и изпратили в лаборатория проби от 122 души. Днес продължава тестването на населението.

Повече по темата гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.