Инцидентът е станал в един от най-гъсто населените квартали

Пожар изпепели къща на възрастно семейство във Враца. Инцидентът е станал малко след полунощ в един от най-гъсто населените квартали на града. Сигналът е подаден от съседи. Най-вероятната причина е късо съединение.

Бурята остави без покрив семейство от Югозападна България

Покривът на сградата, дограмата, мебелите и всички вещи и дрехи на възрастните хора са напълно унищожени. Наложило се е тази нощ съпрузите да преспят в кола на улицата. Те самите не разбрали какво се е случило, защото огънят лумнал, докато спели и само по щастлива случайност димът не ги задушил.

Пожарът се възпламенил около 20 минути след полунощ в гъсто населения район на града. Първо съседите забелязали дим и веднага се обадили на телефон 112, още докато над къщата се издигали първите големи кълба дим.

Ученик подпали училището си, не му се ходело на занятия

Хората били изплашени, защото разстоянието между къщите в тази част на града е малко. Само бързата реакция на съседите била причина пламъците да не обхванат и съседни сгради.

„Чух викане. Надникнах на вратата и видях пушек”, разказа Георги Рангелов, който е очевидец на инцидента.

„Счупиха стъклото на прозореца. Влезе кислород и се запали. Добре, че беше тихо и нямаше буря. Ставаше опасно”, коментира един от съседите - Иван Василев.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.