Журналистът Краси Боев ни води на едно морско пътешествие

В своята рубрика "Нищо лично" Краси Боев ще ни заведе на едно морско пътешествие, което няма начин да не ви зареди с адреналин. Представете си да се возите в скоростна лодка, която лети по вълните, а след това да се издигнете на стотици метри над морската повърхност. Всичко това е възможно, само когато операцията е контролирана от опитен човек на борда.

На Никол Радукова може да се вярва. През 2015 г. тя завършва Висше Военноморско Училище ,,Н.Й.Вапцаров‘‘ в гр.Варна като инженер корабоводител и може да управлява кораби с определена дължина. Сега обаче основното й занимание е парасейлингът, както се нарича удоволствието да полетиш с парашут над морската шир. Никол е капитан-инструктор с над 12 000 извършени полета. А между тях тя се занимава с не по-малко интересни хобита. Баща й е водолаз с 40-годишен опит и именно от него красавицата наследява страстта си към водните приключения. 

Първо се гмурка заедно с баща си на яз. "Копринка", а след това започва бляскава кариера в екстремните водомоторни спортове. Побеждава с лекота мъжете и печели куп титли в най-тежката дисциплина - Формула RH-1000, която е водният еквивалент на Формула 1.

"Винаги съм обичала предизвикателствата, но за мен от първостепенна важност е сигурността. Много често отговарям за живота на други хора и осъзнавам колко голяма е отговорността. Харесвам всеки ден от живота си. Съпругът ми също си има лодка, а е детето ни ходи на детска градина, откъдето се открива гледка към морето и тя често ме гледа как вдигам парашутите. Това е сбъднат сън", казва Никол Радукова.

Цялото интервю с тази интересна жена, която е свикнала да властва в един иначе мъжки свят, гледайте във видеото.