ГЕРБ все още е силна, смята председателят на ПГ на ГЕРБ

„В историята на ГЕРБ е имало опити за създаване на структури, произлезли от видни дейци на партията. Крахът на подобна организация е ясен. В демократична страна като България всеки може да се пробва в това поприще. За съжаление всички нови формации искат да трупат рейтинг с антигерб реторика. За това смятам, че ние все още сме силни”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в ефира на „Неделята на NOVA”.

Красимир Янков: До седмица БСП ще е готова с мотиви за нов вот на недоверие

„Напоследък сме свидетели как опозицията използва парламентарните методи и възможности, за да консолидира партийните си редици. Проблемите в БСП са толкова сериозни, че те търся демократични инструменти, за да обединят себе си. Аз не смятам, че намеренията им да свалят правителството са сериозни. Надявам се, че този вот няма да успее. Но ние имаме сериозни контрааргументи”, обяви тя.

Дариткова коментира и поредния словесен сблъсък между премиера и президента. Според нея подобен диалог между институциите не е от полза за институциите.

„С всяка своя изява Радев се оказва в тежка колизия с определените му от конституцията правомощия на обединител на нацията. Президентът, ако има забележки срещу управление, може да направи изявление в Народното събрание. Институциите трябва да водят диалог, който дава увереност на гражданите, че те не работят за собствения си рейтинг, а в интерес на народа”, смята Дариткова.

Борисов: Да одобряваш предварително актовете на съдиите – Радев направи реформа в съдебната система (ВИДЕО+СНИМКИ)

За нея, отказът на премиера да влиза в този диалог, е знак, че за ГЕРБ подобно поведение е непродуктивно. Тя е на мнение, че в условията на криза трябва да се търси обединение. 

Целия разговор с Даниела Дариткова гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.