Новината доведе до бурни реакции в пленарната зала

Скандал заради протестите и в Народното събрание. Конкретната причина стана заклеването на двама нови депутати. В началото на заседанието се заклеха музикантът Калин Вельов, който сменя Джема Грозданова в ГЕРБ и Елена Ангелинина от ВОЛЯ, която застава на мястото на Андон Дончев. Ангелинина влиза в Народното събрание след като 9 човека от листата са отказали преди нея.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Новината доведе до бурни реакции в пленарната зала, което ядоса лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Той излезе с декларация, в която порица поведението на БСП, като заяви, че се държат "просташки".

Председателят на парламентарната външна комисия Джема Грозданова подаде оставка, Калин Вельов - на нейно място

Във връзка с протестите, които депутатът сравни с 2013 година, той попита народните представители от БСП дали са готови да освободят местата си. Отвърна му Таско Ерменков от БСП, който заяви, че лично е участвал в протестите през 2013 и не ги е гледал през "прозореца на Майбаха си със сини лампи".

 

 

А от левицата поискаха главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан в парламента, а депутатът Делян Пеевски да дойде в пленарната зала.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.