Вижте какво разказа тя за „Неделята на NOVA"

В горещите дни на месец юли една талантлива млада дама прекарва всеки свои ден на минусови температури. Звездата ни във фигурното пързаляне Александра Фейгин тренира усилено на пързалката на „Славия”. След отменянето на световното първенство в Канада заради пандемията от COVID-19, тя е насочила цялата си енергия към голямата цел - квота за Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г.

Александра Фейгин: Мечтата ми е да представя България на Олимпийските игри

„Честно казано бях много малка, още не разбирах нищо. Татко реши да се преместим в България, тъй като имаше познати тук. На нас ни хареса и решихме да останем. Аз от малка помня, че живея в България и се чувствам като у дома си”, заяви Фейгин в интервю за NOVA.

„Връщала съм се в Йерусалим. Там живее леля ми и съм ходила на гости. Наистина е много хубаво място и ми харесва много, но разбира се не е като в България. Тук съм израснала и е моят дом”, казва още тя.

Фейгин разказва, че е била много малка, когато баща и я е заведел в родното си място Челябинск. „Помня само, че беше много студено. Не съм свикнала с такива ниски температури. Беше към -25 градуса. Постоянно му се оплаквах, че ме боли носът и ушите. Беше много студено”, допълва още тя.

ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ: Александра Фейгин се класира за волната програма на Световното (ВИДЕО)

В сърцето на Александра най-ценно място заема България.

„Чувствам се абсолютно като чиста българка. Българският език ми е като роден език. Почти без грешка го говоря и много по-лесно мога да се изразявам чрез него. Единствено говоря на руски с баща ми и с моя треньор. Родният език - българския ме научиха да го обичам в училище и моите треньори, както и да уважавам България, тъй като аз я представям и по този начин аз наистина заобичах България”, казва тя.

Цялото интервю с Александра Фейгин гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.