Лекар съветва да се избягва рязкото ограничаване на храната

При бърза загуба на тегло се наблюдава силно отделяне на токсини в кръвта и тялото се отрови със собствена мазнина, разказва Елена Астахова, специалист по хранене, в интервю за телевизионния канал "360".

Отслабваме лесно не преди, а през лятото

Човешката телесна мазнина е „вторично депо“ на токсини. Ако черният дроб не може да се справи с интоксикацията на организма, той прехвърля всичко в мастната тъкан. Лекарят съветва да се избягва рязкото ограничаване на храната, предаде БГНЕС.

Английската закуска излиза доста полезна

Екстремните видове хранене не са подходящи, трябва много деликатно да се премине на балансирана диета, постепенно намаляване на порциите и поддържане на нервната система. Когато се избират правилните храни, които намаляват теглото и тези, от които то се покачва, тогава използването на мазнините като енергиен източник върви много добре и без крайности, отбеляза Астахова.

ПРОВЕРКА НА NOVA: Има ли опасни продукти за отслабване на пазара?

Диетологът препоръчва балансиране на всички видове храни за сериозна загуба на тегло. Астахова акцентира върху значението на правилното разпределение на протеини, мазнини и въглехидрати в храната. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.