То беше повлечено от реката в събота

Прекратиха издирването на 13-годишното момче, което изчезна  във водите на Дунав, близо до Силистра. Инцидентът стана в събота. Заедно със свои приятели, момчето е скочило в реката от хеликоптерна площадка в района на градския парк.

Групата тинейджъри, част от които били на гости в Силистра в събота, трябвало да са на басейн. Незнайно защо променили плановете си и решили да се къпят в реката.  

Според силистренци мястото, където е станал инцидентът, е много опасно. „Районът се характеризира с голяма дълбочина, с големи ями и силно течение, което се засича с обратно такова. Вследствие на това се получават сериозни водовъртежи. Невнимателни лодкари биват завъртяни, а какво остава за неопитен плувец”, коментира жител на Силистра.

Издирват 13-годишно момче, скочило във водите на Дунав

Катер на „Гранична полиция” два дни обикалял в района, но следа от момчето нямало. За търсенето са уведомени и румънските гранични власти. Местните рибари не вярват да имаш шанс момчето да е оцеляло.

 Всяка година от общината в Силистра издават заповед за забрана за къпане, поставят и предупредителни табели, но често хората ги пренебрегват.

А до хеликоптерната площадка се стига трудно. „Има ограда с шипове. Не е ясно как децата са дошли. Няма общински камери в района”, обясни зам-кметът на Силистра Тихомир Борачев.

От общината призовават да не се подценява опасността на реката.  

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.