Кадри с агресията бяха изпратени до рубриката „Моята новина”

Черен жип блъсна два пъти спряла кола след словесен спор между двамата шофьори. Разигралият се екшън блокира движението на кръстовище в центъра на София. Няколко коли успяват да минат на косъм, докато джипът удря с предната си броня калника на малкия червен автомобил. От колата изскача момиче, което хвърля бутилка по джипа. След повторен удар шофьорът на черния автомобил отпрашва с мръсна газ и свива в близка пряка. Агресията е заснета с видеорегистратор от случайно преминаваща кола. Кадрите бяха изпратени в рубриката ни „Моята новина”. След излъчването им прокуратурата се самосезира.

ОТ "МОЯТА НОВИНА": Шофьор с G класа блокира булевард, блъсна кола и си замина (ВИДЕО)

Случаят постави въпроса какво може да предизвика подобна агресия на пътя.

„Очевидно шофьорите са имали закачка по-рано, може би на друго място. При потеглянето червеният автомобил не е следвал най-късия път в завоя, при което джипът го изпреварва от ляво. Това е нарушение. След това черната кола спира, а червената минава от дясно и също спира. На този булевард има знак, че паркирането и престоят са забранени. Мисля, че в София обаче никой не гледа знаците. Вероятно и двамата просто са решили да си потърсят сметка”, коментира в ефира на „Здравей, България” Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилисти в България.

По информация на NOVA черният джип е регистриран на името на фирма в София.   

Кои са най-фрапиращите нарушения на пътя?

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.