По думите на проф. Ивона Даскалова при хората с наднормено тегло болестта протича по-тежко

„Хората с диабет се заразяват по същия начин, както и останалите. Проблемът при тях е тежкото протичане на вируса. Пациентите трябва да знаят, че по време на заболяването кръвната им захар трябва да се поддържа близка до нормалните. Много важен момент е компенсацията на захарния диабет, за да бъде изходът на заболяването добър”. Това коментира в ефира на „Събуди се” проф. Ивона Даскалова, началник на Клиниката по ендокринология във ВМА.

Излекуваните с COVID-19 у нас отново са повече от новозаразените

Според нея е по-добре децата с подобни заболявания да учат дистанционно. „Много е трудно да накараш дете да носи маска, да си дезинфекцира ръцете, да не си играе с приятели”, поясни Даскалова.  

По думите й при пациентите с наднормено тегло коронавирусът също протича по-тежко. „В България 60 % от хората са с наднормено тегло, а  20 % със затлъстяване”, заяви професорът. И заключи, че трябва да се научим да живеем малко по-различно.

Целия разговор гледайте във видеото

Родители настояват да се позволи и дистанционно обучение през новата учебна година

НОВ ЧЕРЕН РЕКОРД: Италия регистрира 947 новозаразени за денонощие

НА ПЛАЖ С МАСКА: Строги мерки срещу коронавируса в гръцките курорти

Децата са рискови за разпространението на коронавируса

Прокуратурата започва проверка във връзка с починалия с коронавирус абитуриент

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.