Твърди се, че Бълхата е потърсил именно Пеп след позорната загуба с 2:8 от "Байерн Мюнхен"

Във вторник Лионел Меси хвърли бомбата, след като пусна факс, в който оповестява клубното ръководство, че има желанието да напусне "Барселона". Въпросът, който изникна бе кой ще е следващият му отбор, ако това наистина се случи?

МОМЧЕТО СИ ОТИВА: Най-паметните моменти на Меси в „Барселона” (ГАЛЕРИЯ)

Фаворит №1 е "Манчестър Сити" заради бившия наставник на аржентинеца в каталунския гранд Пеп Гуардиола, който води „небесносините“ от лятото на 2016 година и е в отлични отношения с Лео. Това обаче е само една от причините, поради които „гражданите“ да са на полпозишън пред ПСЖ, "Интер" и "Манчестър Юнайтед" за шесткратния носител на "Златната топка".

Твърди се, че Бълхата е потърсил именно Пеп след позорната загуба с 2:8 от "Байерн Мюнхен" на ¼-финалите от тазгодишното издание на Шампионската лига, за да го попита за възможността да премине в синята част на Манчестър.

Историческата раздяла на Меси с "Барса" - топ новината в спортния свят (ВИДЕО)

Друг коз за англичаните е, че футболният им директор е Чики Бегиристайн, който пристигна именно от Барселона, където е прекарал част от футболната си кариера като състезател в миналото. Главният изпълнителен директор Феран Сориано също е работил с Меси, докато бе заместник-председател и изпълнителен директор в испанския гранд между 2003 и 2008 година.

Според ESPN трансфер в Сити може да положи основите на бъдещо преминаване на „Ла Пулга“ в сателита на манчестърци Ню Йорк Сити, който играе в МЛС. Твърди се, че договорът на десятката ще бъде за 3 години и му е обещана роля на посланик на „Сити футбол груп“.

Не е за пренебрегване и фактът, че нападателят на английския вицешампион Серхио Агуеро е близък приятел на гаучото, с когото двамата стават олимпийски шампиони през 2008 година в Пекин.

Звездата на "Байерн" Алфонсо Дейвис: От бежанския лагер до най-добрия ляв бек в света (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заплатата няма да представлява проблем за ръководството.

Единствената въпросителна е, ако Меси и Барселона не се разберат да разтрогнат по взаимно съгласие настоящия договор, който изтича следващото лято, дали ще се стигне до съд, където ФИФА ще трябва да реши в чия полза да отсъди. Ако клубът спечели, то откупната клауза от 700 милиона евро ще остане и трансферът ще пропадне. Ако обаче световната централа прецени, че заради удължаването на футболния сезон се е преместила и крайната дата, до която Лео може да разтрогне едностранно, тогава техничарят ще стане свободен агент.

Очакванията са в следващите дни самият нападател да говори и да внесе яснота по въпроса. Засега той не отговаря на обажданията на клубния президент Хосеп Мария Бартомеу, който отчаяно иска да изглади ситуацията.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.