6 септември през погледа на пловдивчанката с уникални очи

В своята рубрика "Нищо лично" Краси Боев се опита да потърси различен поглед към Съединението. В пряк и преносен смисъл. В Пловдив го посрещна Лидия Николова, която е известна сред съгражданите си като "Момичето хъски".

"НИЩО ЛИЧНО": Селището на пчелите

Заради интересната аномалия хетерохромия едното й око е синьо, а другото кафяво-зелено. Лидия е не само красива, но и умна пловдивчанка, която има отношение към събитията от 1885 г. Тя разведе Краси из емблематични места в Пловдив, за да поговорят за подвига на българите отпреди 135 години и да отбележат заедно празника на града.

"За мен Съединението никога не е било просто урок, който трябва да науча, за да изкарам хубави оценки. Прекланям се пред подвига на всички българи, които тогава са се опълчили на Великите сили в името на нашето обединение. И не, не смятам, че в момента сме по-разединени от всякога. Напротив, обединени сме. Винаги намираме кауза, около която да се обединим", категорична е 24-годишната пловдивчанка.

"НИЩО ЛИЧНО": Българката, която се гмурна на 201 м. под повърхността

Тя покани Краси да посетят Музея на Съединението, където разгледаха уникални експонати, принадлежали на Захари Стоянов - главен организатор на събитията през 1885 г. След това се разходиха и до Стария град и до една от най-красивите възрожденски къщи там. Не пропускайте тази атрактивна разходка в миналото и изводите, които ни дава тя за настоящето.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.