Официалният сайт на WTA я определи като „феноменална”

Българската ракета Цветана Пиронкова продължава да блести на US Open. Чаровната пловдивчанка се класира на 1/8-финалите в турнира, след като снощи надделя над Дона Векич с 6-4,6-1. В следващата фаза Пиронкова ще се изправи срещу французойката Ализе Корне, пише Gong.bg.

БЕЗ ЗАГУБЕН СЕТ: Пиронкова на осминафиналите в Ню Йорк (ВИДЕО+СНИМКИ)

Официалният сайт на WTA определи Пиронкова като „феноменална”, а редица световни медии са изненадани от постигнатото от родната тенисистка, която бе извън големия тенис в продължение на три години.

„Чувството е страхотно! Чувствам се невероятно! Разбира се, малко е неочаквано, но съм супер щастлива. Всичко изглежда същото за мен. Правя това вече 15 години. Имах тригодишна пауза. Някак си израснах. Правя го от дълго, дълго време. Не можеш просто да го забравиш, няма как да се случи”, коментира Пиронкова след мача.

„Този специален ранкинг ти дава допълнителна мотивация, защото не започваш от нулата, както всички виждаме. В един момент си мислех, че не искам да изпускам тази възможност. Ще започна да тренирам и ще дам всичко от себе си, което мога. Знаех, че ще бъде различно този път. Преди всичко се забавлявам, защото тенисът е игра. Интересна, вълнуваща и страхотна игра, с която може да се забавлявате”, продължи тя.

Цвети Пиронкова отстрани бивша №1 в света на US Open

„Аз съм добра приятелка с Катерина Бондаренко, която е майка на две деца и също се върна в тура, след като роди за втори път. Тя споделя своя опит с мен. Полезно е да има и други майки с теб в тура”, завърши Пиронкова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.