Най-добрият в скачането разкрива какво се случва с него в тежките месеци на COVID-19

В "Неделята на NOVA" продължаваме да Ви показваме най-добрите български спортисти. В деня на Съединението, когато жадно търсим нови поводи да не се разделяме, Валерия Видева ни среща със състезателя в скока на височина Тихомир Иванов. Най-добрият в скачането разкрива какво се случва с него в тежките месеци на COVID-19.

МОМЧЕТО СИ ОТИВА: Най-паметните моменти на Меси в „Барселона” (ГАЛЕРИЯ)

Изкуството на търпението е неизменна част от живота на всеки един спортист. Лишенията, талантът и усилените тренировки дават резултати, но често за тях е необходимо време. Отлагането на Олимпийските игри в Токио за 2021 г. принуди Тихомир Иванов да чака още една година, за да се бори за покриването на норматив и шанса отново да представя България на най-големия спортен форум.

„С тръгването си в Рио всеки олимпиец бе планирал участието си в Токио през 2020 г. и този удар, който понесе световният спорт, не само леката атлетика, се отрази на всеки доста негативно. Готвил си се три години и в един момент ти съобщават, че няма да има Олимпиада, а остават само няколко месеца”, казва Иванов.

Феноменалната Пиронкова: Чувствам се невероятно!

„В началото ми беше потискащо. Имаше един, два дни, в които не ми се тренираше изобщо, защото си тренирал толкова време и ти казват, че игрите са отложени с една година. След това си казах, че това е всичко и извлякох максимума - имам още една година за подготовка и това е плюс. Тези, които са контузени, ще могат да се оправят, а здравите ще могат да надградят. Отне ми само няколко дни да реагирам нормално”, допълва той.

Още по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.