17 от тях са тежко пострадали

Армията спаси стотици хора от пожари в Калифорния. Националната гвардия изпрати хеликоптери, които да извозят гражданите от опасен район.

Десетки семейства, отишли през почивните дни до известно за туристите езеро, се оказаха блокирани от стихията. Пожарникари и специални самолети работиха няколко часа, за да пробият огнения кръг и да позволят на военните да изведат гражданите.

Снимка: БГНЕС

Десетки къщи и коли изгоряха при пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Над 60 души са имали нужда от лекарска помощ. 17 са пострадали сериозно. В последните няколко дни в Калифорния отчитат невиждани жеги, достигащи 49 градуса на сянка. Те увеличават опасността от пожари.

Снимка: БГНЕС

„Този пожар се разпространи наистина бързо. Хората около Мамът Пуулс се оказаха в капан в планината. Някои са направили опити да се спасят сами. Това е довело до много контузии, сред които счупени кости, разкъсвания и натъртвания", коментира зам.-доректор на пожарната във Фресно Тед Симониъс.

МВнР: Няма сигнали от пострадали българи при пожарите в Северна Калифорния

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.