Президентът на синдиката обясни отпуснатите от държавата 55 млн. лева на „Мини Марица-изток”

„Енергийният холдинг отпусна заем на дъщерното си дружество, в размер на 55 млн. лв. С 50 млн. лв. ще се разплати на всички, които са извършвали ремонтни и инвестиционни дейности, а останалите 5 млн. лв. са за увеличение на заплатите на работниците”. Така президентът на КНСБ Пламен Димитров коментира в ефира на „Здравей, България” финансовата помощ от държавата за „Мини Марица-изток”.

Петкова: Даваме 50 млн. лв. за "Мини Марица-Изток"и 5 млн. за служителите

Според синдикалиста нуждата от тази подкрепа е била жизненоважна, тъй като имало 22 млн. тона като заявки, но те може би ще паднат. Това било около 1/3 по-малко, отколкото предвиденото в производствената програма, заявена от ТЕЦ-овете в края на миналата година.

Борисов обсъди със синдикатите бъдещето на „Марица-изток“

„Няма как мините да не се разплатят с компаниите, тъй като това значи допълнителна задлъжнялост и хора без заплати. Това е нещо, което не може да си позволим да не направим. Ако някой вижда някакъв пазарлък, бърка. Ние се допитваме до хората, при това регулярно”, добави Димитров.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.