Ако изборите бяха днес, ГЕРБ и БСП биха получили приблизително равен брой гласове

62% от българите застават зад протестите. Това сочи национално представително проучване на „Тренд”, направено по поръчка на „24 часа”. Проучването е направено в периода 29 август - 5 септември. 1008 пълнолетни българи са интервюирани по метода „лице в лице”.

Пълна подкрепа за протестите дават 34%, а още 28% одобряват вълната от недоволство. Срещу протестите са 30%, като 14% са колебаещите се.

Близо 55% от хората не одобряват блокирането на кръстовища. Категорично против барикадите са 27% срещу 15%, които ги подкрепят напълно.

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ и БСП биха получили приблизително равен брой гласове. За партията на Бойко Борисов биха дали вота си 24,8%, а за социалистите - 24,4%. Трета политическа сила е „Има такъв народ" на Слави Трифонов с близо 16 на сто. ДПС и „Демократична България” са с по около 10 процента. Шанс за парламента биха имали "Изправи се.бг" на Мая Манолова с 4 на сто подкрепа. Ако „Обединените патриоти” се явят заедно, също биха взели малко под 4%.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.