Времетраенето на полетите ще е около 3 часа

Сингапурската авиокомпания „Singapore Airlines“ (SIA) планира в края на октомври да пусне „полети за никъде“, пише местното издание „Стрейтс Таймс“. Самолетите ще излитат и ще се връщат на летище „Чанги“ в опит да се преодолеят икономическите затруднения пред авиокомпаниите, възникнали вследствие пандемията от коронавирус, предаде БГНЕС.

Проучване установи нисък риск от заразяване с COVID-19 в самолет

От националния авиопревозвач съобщават, че планират да проучат възможностите за партньорство със съвета по туризъм на Сингапур, за да се изработи схема, при която заинтересованите пътници ще могат да плащат за такива полети частично с туристически кредити, които ще бъдат предоставени от правителството на страната. Уточнява се, че времетраенето на „полетите за никъде“ ще бъде около три часа.

Какви са новите правила за полетите в ЕС? (ГАЛЕРИЯ)

Няколко авиокомпании организираха подобни „полети до никъде“ в опит да се справят с драстичния спад във въздушните превози, предизвикан от пандемията от коронавирус. Според икономисти подобно начинание би било полезно, защото при такива полети ще се използват самолети и екипажи, които иначе биха стояли на земята. Освен това „полетите за никъде“ ще се сторят интересни на много хора, които ще бъдат готови да участват само заради тръпката.

Държавата ще плаща по 35 евро за всяка седалка в самолет на турист

Според направено проучване 75% от запитаните са изразили готовност да платят за такова пътуване, като най-популярната цена, която пътниците биха платили за място в икономична класа, е 288 долара. 40% от анкетираните са заявили, че са готови да платят 588 долара за място в бизнес класа. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.