От началото на септември е отчетен двоен ръст на катастрофите с жертви

От „Пътната полиция” алармираха за двоен ръст на катастрофите с жертви на пътя от началото на септември. Равносметката за първата десетдневка е 223 произшествия. Загиналите на пътя за този период са 22- ма, а ранените - 260. Само на 10-и септември четирима души са загубили живота си, а други 22-ма са ранени при катастрофи.

Хванаха шофьор с глоби за над 10 000 лв.

Пътните полицаи увериха, че ще бъдат предприети допълнителни мерки преди началото на новата учебна година. 

 

„Трафикът е особено засилен през последните дни. Отнемането на предимство е най-честата причина за инциденти. Това лято все пак регистрирахме по-малко катастрофи в сравнение със същия период миналата година. От 16 до 22 септември ще се проведе кампанията „Европейска седмица на мобилността”. От 1 септември стартирахме традиционната си акция във връзка с новата учебна година. Проверени са пътните знаци и пешеходните пътеки, които са в близост до учебни заведения", обясни в ефира на „Събуди се" инсп. Мария Ботева от „Пътна полиция", ГДНП.

По думите й тази година е планирано служители на „Пътна полиция" да влязат в училищата.   „Планираме през учебната година със съгласие на учителите да проведем учебни часове по правилно поведение на пътя", каза още Ботева.

Повече гледайте във видеото

Дрогиран шофьор на тир помля 12 коли в Айтос, има жертва (СНИМКИ+КАРТА)