Огънят беше овладян с помощта на пет пожарни екипа

Пет пожарни екипа с часове се бориха с пожар в предприятие за производство на матраци в Ямбол. Гъстият и черен дим над района до градския парк и около възлово кръстовище в посока Сливен притесни жителите на Ямбол.

„Няма опасност от обгазяване на района. Колегите от Пожарна безопасност и защита на населението измерват постоянно нивата с уред тук в района”, обясни областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

Пожар затрудни движението по подбалканския път София- Бургас

Пожарът е овладян. На място остават дежурни екипи на пожарната. В района има газстанция, бензиностанция и фирмени складове на местна търговска верига.

„Няма опасност за газстанцията и за бензиностанцията, която е в съседство. Единствената опасност в момента е за материалите на фирмите, които имат производствени халета”, добави още Иванов.

Огънят е тръгнал от цехове с вата, дунапрен и други леснозапалими материали. В този момент в помещенията е имало служители на фирмата. Основната версия за възникване на пожара засега е човешка небрежност.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.