Ученик от Математическата гимназия в града даде положителна проба за коронавирус

Започва пълна дезинфекция на математическата гимназия в Русе.  Вчера стана ясно, че 16-годишен ученик  е дал положителна проба за COVID-19. Директорът обяви, че е създадена организация и целият клас ще премине в електронна форма на обучение. Децата от паралелката са поставени под 14-дневна превантивна карантина.

„Имаме алгоритъм за действие, изработен още преди началото на учебната година. Вчера получихме и предписание от РЗИ, което допълнително помага за взимането на мерки. Цялата паралелка на ученика с положителна проба е поставена под карантина”, каза директорът на гимназията Галина Бобева.

COVID-19: Как ще продължи учебният процес в 55-то СУ „Петко Каравелов” в София?

Тя добави, че ученикът е бил в контакт само с класния си ръководител. Учителят е носел предпазна маска, а PCR тестът му е отрицателен.

 

 

„Има още четирима ученици, които се намират под карантина, защото са били в контакт със заразения извън границите на училището”, добавя Бобева.

Започва пълна дезинфекция на математическата гимназия в Русе

Директорът обясни, че РЗИ е институцията, която преценява как трябва да се реагира в подобна ситуация. На изолираните ученици не е направен PCR тест, каза още Бобева.

Повече по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.