Тази вечер Музикалния театър открива сезона с намигване към публиката и посланието "Маска сложи"

В този час в Сатиричния театър започват наградите "Златен кукерикон", която трябваше да се проведат през април, но бяха отменени заради коронакризата. Артистите се върнаха в театъра, но дойде ли и публика - Благой Цицелков е на червения килим, за да ни каже.

Тази вечер Музикалния театър открива сезона с намигване към публиката и посланието "Маска сложи" от оперетата на Йохан Щраус - "Една нощ във Венеция".

ТАЛАНТ БЕЗ ГРАНИЦИ: Ирмена Чичикова за професията и сбъднатата мечта

„Маска сложи" е нашият призив с който ще кажем на публиката да не се притеснява”, казва  Марияна Арсенова, директор на Националния музикален театър.

Тази вечер на сцената от музикалния театър представят букет от емблематични представления, сред които и "Чикаго". Залата с 720 места, ще приеме само 360 гости, за това има и втора дата - 11 октомври.

„Откриваме новия сезон с много любов и надежда към всичко това, което правим”, добавя Арсенова.

С маска и през място ще седне и публиката в Народния театър на премиерата на „Какво да правим с виолончелото?” утре вечер.

„Трудно започва, със страх и човек трябва да спазва всички мерки, да се грижи и за зрителите. И на трите ни сцени, всичко е така направено, че няма за какво да се безпокоят”, заяви Мариус Донкин, директор на НТ "Иван Вазов".

ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Народният театър с представления и през август

И въпреки това хората са по-предпазливи и все още не купуват билети както преди, разказват ни в Народния театър, а и този на Армията.

„Театър Българска армия, беше театър, който имаше опашки, пред касите си. В момента има лек, всъщност не е лек, доста сериозен отлив”, каза Мирослав Пашов, директор на театър "Българска армия".

Храбро - актьорите чакат своята публика. Най-вярната вече идва. Маската обаче криела емоции.

„Много е неприятно, съвсем различно, защото не виждаш реакцията на зрителите”, добавя Пашов.

Но, както пеят в Музикалния театър - маската е задължителна!

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.