Инциденти имаше в различни области на страната

Серия тежки катастрофи в лошото време. Двама души загинаха на пътя Русе - Разград, след като ремарке на камион поднесе и удари колата им. И още един тежък инцидент - челен удар на пътя край Ловеч.

Тир и джип се удариха на пътя Русе-Варна, двама загинаха (СНИМКИ)

От полунощ до 15 часа този следобед станаха 3 тежки катастрофи, като при тях 4-ма души загубиха живота си. Инцидентите станаха в три различни области у нас - Добрич, Разград и Пазарджик.

През изминалото денонощие станаха и десетки по-леки катастрофи. Временно беше затруднено и движението тук на автомагистрала „Тракия”. Причината - отново леки  катастрофи в хлъзгавото време, които се разминаха без жертви.

Лошото време предизвика две катастрофи на АМ "Тракия" (СНИМКИ)

Около 12 часа на телефон 112  получават сигнал за катастрофа на главния път Русе – Варна. Ударът е между джип и тир. На място загиват  мъж и жена. И двамата от колата. Според първоначалните данни -  ремаркето на товарния автомобил е поднесло в движение и е ударило идващия насреща джип. Сблъсъкът е бил толкова силен, че колата е смазана и изхвърлена от пътя. Според свидетели на удара хората в колата не са имали шанс да оцелеят. 42-годишният шофьор на тира не е пострадал.

Отново по обед, катастрофа става и  на главния път София – Варна. Ударът е челен, отново  между тир и джип. Жертви няма. В колата са пътували двама души, единият от тях е откаран в болница с леки наранявания.  Иначе целият дъждовен ден беше белязан от серия от катастрофи. Повечето от тях – леки и без жертви.

Тир и кола се сблъскаха челно край Ловеч (ВИДЕО)

„Една от причините, да не може да се справи човек с колата в дъжд, мъгла и т.н.,е скоростта. Но от значение е и дистанцията. Всеки смята, че още е рано да се сменят гумите със зимни,  повечето от хората се движат с неизправни чистачки. Безспорно трябва да помислим за това. Време ни е”, съветва инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция”.

Оттам припомнят, че шофьорите трябва да тръгват на път само с изправни светлини. И да се съобразяват с времето. 

И за петък  се очертава времето да е лошо. В 12 области в Северна България са обявени жълт и оранжев код за опасни валежи. Карайте внимателно. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.