Коментар на евродепутата Александър Йорданов

През седмицата евродепутатите приеха „Резолюция на Европейския парламент относно принципите на правовата държава и основните права в България”. Как ще се отрази това на страната ни – в студиото на „Неделята на NOVA” темата коментира евродепутатът Александър Йорданов.

РЕЗОЛЮЦИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ: Какво ни каза Европа?

„За нас това беше едно голямо предателство срещу България, което за пореден път БСП осъществиха с помощта на „Демократична България” в лицето на Радан Кънев. Резултатите показват, че при гласуването парламентът е бил разделен. Мнозинството, с около 20 души повече, са приели резолюцията срещу България. ЕП не е бил единодушен. За всички е ясно, че тук става дума за един ляво либерален комплот срещу нашата страна”, каза той.  

По думите му „петното” върху България остава и ще се цитира години наред. „Ще има депутати, които ще се връщат към нея и ще я припомнят. Левите за пореден път поставиха своите тясно партийни интереси над здравия разум, над професионалната обективност и над морала”, посочи Йорданов.

Миков: Нинова е прашинка в историята на БСП, която вятърът ще отвее след време

Той припомни, че само седмица по-рано ЕК излезе с доклад на същата тема. „Докладът е писан от професионалисти, експерти, които наистина са се хванали за фактите такива, каквито са. Резолюцията обаче, е писана от политици и всеки от тях си е хванал своя тясно политически интерес. В нея има вкарани лични и бизнес интереси срещу България”, категоричен бе евродепутатът.

Целия разговор с Александър Йорданов гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.