През 2008 година той е определен от списание „Пийпъл” за „Най-секси жив мъж в света”

Австралийският актьор и продуцент Хю Джакмън празнува 52 рожден ден. Талантливият Джакмън е носител на награди „Сатурн”, „Еми”, „Златен глобус”, две награди „Тони” и две награди „Сателит”, номиниран е за „Оскар” и „БАФТА”. Известен е преди всичко с ролята си на Върколака в поредицата „Х-Мен”.

СНИМКИ ПРЕД И СЕГА 

През 2008 година Хю Джакмън е определен от списание „Пийпъл” за „Най-секси жив мъж в света”.

Освен актьор, той е и добър певец и танцьор с многобройни роли в мюзикъли. През 2004 печели Награда Тони за „най-добра мъжка роля“ в мюзикъла „Момчето от страната Оз“ (The Boy from Oz).
Роден е в Сидни. Учи журналистика, но още преди да завърши, разбира, че е по-заинтересован от театъра. През 1991 г. се записва на театрални курсове.

Дебютира в телевизията през 1994 г. със сериала „Корели”. На снимките се запознава и с бъдещата си съпруга Дебора-Лий Фърнес. 

Следващите години Джакман играе в различни мюзикъли в Сидни и Лондон. През 2000 г. е избран за ролята на Върколака в Х-мен и се превръща в световна звезда.

ЗАД КАДЪР: Как Хю Джакмън създаде образа на Върколака? (ВИДЕО)

Мачото на киното Антонио Бандерас стана на 58 (СНИМКИ ПРЕДИ И СЕГА)

Холивудските красавци от 90-те – тогава и сега (ГАЛЕРИЯ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.