Вече са ясни имената на 19 от звездните участници в петото юбилейно издание на турнира

Впечатляваща селекция от тенисисти представи българския турнир Sofia Open, който ще се проведе от 7 до 14 ноември в зала "Арена Армеец".

В петото издание на надпреварата ще участват седем играчи от световния топ 20, а много от големите имена ще дебютират на родна земя. Името на Григор Димитров го няма в списъка, въпреки че българинът предварително бе заявил участие в надпреварата.

Плеяда от звезди на световния тенис идват у нас за най-силния Sofia Open

Вече са ясни имената на 19 от звездните участници в петото юбилейно издание на турнира, който ще се излъчва в каналите на DIЕMA EXTRA.

Диего Шварцман (№8 в света), Гаел Монфис (№11), Денис Шаповалов (№12), Роберто Баутиста Агут (№13), Пабло Кареньо Буста (№15), Фабио Фонини (№16), Карен Хачанов (№17), Милош Раонич (№21), Феликс Оже-Алиасим (№22), Душан Лайович (№24), Каспер Рууд (№25), Борна Чорич (№27), Тейлър Фриц (№28), Алекс де Минор (№29), Филип Краинович (№30), Ян-Ленард Щруф (№32), Николоз Басилашвили (№33), Кей Нишикори (№35), Кевин Андерсън (“запазен ранкинг“ №14) успяха да влязат в звездната компания, която ще спори за титлата.

Забележителното е, че с изключение на Кевин Андерсън, всички участници са в Топ 40 на света, като списъкът на приетите по право в основната схема се затвори на №35 в световната ранглиста – Кей Нишикори (Яп). Андерсън влезе в схемата, тъй като заради операция на коляното отсъства повече от шест месеца и по тази причина използва т. нар. „запазен ранкинг”, което представлява мястото, заемано от него в ранглистата към датата на хирургическата интервенция (№14 от 12 август 2019 г.).

„Голям престиж е за София, не само да е единственият на Балканите, но и да е сред малцината градове в световен мащаб, който става домакин на престижен турнир на АТП от категория 250. Петото издание на Sofia Open ще бъде най-силното досега. Като притежател на лиценза, основна цел на Brandplus с провеждането на този турнир е не само всяка година да доведе у нас тенисисти от световна класа, но и с времето да утвърди Sofia Open като един от най-класните турнири от категорията 250 на АТП. Гордеем се със списъка на участниците тази година: тенисист от Топ 10, седем от Топ 20 и 15 от Топ 30 на световната ранглиста гарантират, че очите на целия свят ще са обърнати към София, благодарение на телевизионното излъчване и отразяването в медиите. И не на последно място: напълно е възможно резултатите от турнира в София да определят последните участници във финалния турнир на АТП за 2020 г. в Лондон", заяви Кавери Годхинди, изп. директор на Brandplus и Sofia Open.

"Продължаваме да сме в непрестанна комуникация с Григор Димитров и хората от неговия щаб. Както знаете, той подписа договор за участие на Sofia Open за оригиналните дати в края на септември и началото на октомври. Надяваме се, че Григор, който несъмнено обича България, ще играе на пренасрочения турнир и ще приеме „уайлд кард”, която пазим специално за него. А що се касае до другите две „уайлд кард”, много топтенисисти проявяват интерес към тях и решението на кого да бъдат дадени ще бъде оповестено в следващите седмици“, каза още Годхинди.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.