Кей Нишикори е първият представител на Азия при мъжете с финал в "Големият шлем"

Само 15 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември и ще се излъчва в каналите на DIEMA EXTRA. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката "Звездите на Sofia Open 2020“. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

„Звездите на Sofia Open 2020”: За музикалните изяви на Денис Шаповалов

Когато 14-годишният Кей Нишикори заминава за легендарната академия на Ник Болетиери в Брейдънтън, Флорида, основната му цел е да подобри рекорда на свой сънародник в световната ранглиста.

Шузо Мацуока, който помага в първите стъпки на Кей, е стигал до №46 в класацията на АТП. По тази причина мисията на Нишикори в САЩ получава кодовото име "Проект 45".

Очакванията отдавана са надминати, защото момчето, което при пристигането си в академията не знае дума английски, се изстреля до четвъртото място в света и има 12 титли от календара на АТП. Японецът пътува като член на отбора таланти, финансиран от шефа на Sony Акио Морита.

„Звездите на Sofia Open 2020”: Тейлър Фриц

Кей е първият представител на Азия при мъжете с финал в "Големият шлем" - през 2014 г. загуби мача за титлата на US Opеn от Марин Чилич. Има и бронзов медал от олимпиадата в Рио де Жанейро 2016.

Нишикори все още тренира в Брейдентън, но мисли как да се справи с многобройните контузии. През август 2009 претърпя операция на десния лакът, не игра 11 месеца и изпадна от ранглистата, но казва, че е научил доста от тези трудни времена след първата операция в живота му, а пък резултатите след това го доказват. После Кей имаше проблем с китката, а през октомври миналата година се наложи пак да оперира лакътя. Сега "Проект 45" отново търси своя блясък!

Билети за турнира Sofia Open може да закупите от Grabo.bg.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.